Kwartaal nieuwsbrief Q2 2021


Sneller en veiliger – Aplaza over op nieuw platform

Marco Hendrickx, directeur Aplaza

Op 1 februari van dit jaar zijn we als Aplaza overgestapt op een geheel nieuw platform. Door onze groei – het afgelopen kwartaal zijn we weer 5% gegroeid in volume – liepen we steeds vaker aan tegen haperingen in de snelheid van ophalen van gegevens. Op ons nieuwe platform is dit opgelost.

Ook stellen we steeds hogere eisen aan de veiligheid van de gegevens die we versturen. En daar willen we ook verder in doorontwikkelen. Zo hebben we de toegang tot ons platform zo ingericht dat je alleen met een digitaal certificaat – een Bedrijfspaspoort of Digitaal Paspoort – kunt inloggen. En we laten op regelmatige basis een externe partij controleren of ons platform – en daarmee uw gegevens – ook echt veilig is en er geen zwakke schakels in onze beveiliging zitten.

Voor vele intermediairs is de transitie naar ons nieuwe platform onopgemerkt gebleven, maar er zijn ook intermediairs die hier helaas wel enige last van hebben ondervonden. Mede dankzij de hulp en inzet van de bij Aplaza aangesloten softwareleveranciers hebben we deze transitie met succes gerealiseerd. En ook diverse verzekeraars en serviceproviders hebben meegeholpen.

Dit alles met als doel dat je als intermediair met een gerust hart je kunt focussen op het goed adviseren en servicen van jouw klanten.

Tijdsbesparing adviseurs

Nieuw op Aplaza

In de afgelopen maanden hebben we weer diverse nieuwe aanbieders op Aplaza aangesloten. Op onze site staat precies aangegeven wat deze nieuwe verzekeraar en serviceproviders aanbieden via Aplaza.

Nieuwe aanbieders

Nieuwe uitbreidingen transacties

Overige nieuwe aansluitingen

Kijk op ons aanbieders-overzicht voor meer detailinformatie.

Binnenkort op Aplaza

De komende maanden zullen diverse nieuwe aanbieders gaan aansluiten op Aplaza. Via onze nieuwsbrief en berichten op LinkedIn melden we wanneer deze aanbieders beschikbaar zijn.

Nieuwe aansluitingen

Nieuwe uitbreidingen

Wij verwachten in het 2e kwartaal van 2021 deze nieuwe aansluitingen en uitbreidingen te verwelkomen. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en volg ons op LinkedIn om op de de hoogte van de ontwikkelingen.

Verbeteren kwaliteit van aangeleverde gegevens: SIVI-certificering onderdeel van nieuwe opleveringen

Aplaza zorgt er samen met jouw softwareleverancier voor dat je de gegevens van jouw verzekeraar en serviceprovider digitaal in jouw softwaresysteem ontvangt. Om goed met deze gegevens te kunnen werken is het van belang dat de gegevens correct worden verwerkt. Wij controleren bij het aansluiten van een nieuwe verzekeraar of serviceprovider of de aangeleverde gegevens correct zijn en voldoen aan de marktcommunicatiestandaarden zoals deze door het SIVI – het kennis- en standaardisatie-instituut voor de financiële dienstverlening – zijn opgesteld. Sinds kort certificeert SIVI de berichten (o.a. GRS en SKP) van verzekeraars, serviceproviders en andere verzendende partijen. Op basis van de door Aplaza opgestelde specificaties kan SIVI deze certificering snel en eenvoudig afgeven. De bij Aplaza aangesloten verzekeraars en serviceproviders zorgen hiermee dat de kwaliteit van de aangeleverde gegevens voldoet aan de gestelde marktstandaarden. Dit zorgt voor minder interpretatieverschillen en fouten in de verwerking van berichten door intermediairsoftware.

Gebruiksoverzichten vernieuwd

In mei ontvang je als intermediair weer een overzicht van het gebruik van Aplaza. Hoeveel documenten, berichten en transacties zijn er ontvangen, welke verzekeraars en serviceproviders zijn deze afkomstig en welke verzekeraars en serviceproviders zijn inmiddels ook aangesloten op Aplaza waarvan je nog geen gegevens via Aplaza ophaalt. En natuurlijk de tijdsbesparing

die je realiseert door met Aplaza te werken. Het gebruiksoverzicht is vernieuwd. Je ontvangt een mail met daarin jouw gegevens op hoofdlijnen. En wil je meer gedetailleerdere informatie, dan sturen we je dit persoonlijk toe.

Blijf op de hoogte

Schrijf u in voor de nieuwsbrief