Fred Lingg directeur bij Aplaza


Fred Lingg is per 1 juli 2015 toegetreden tot de directie van Aplaza. Hij gaat samen met Marco Hendrickx leidinggeven aan het Aplaza-team dat de defacto standaard wil zijn voor geautomatiseerde informatie-uitwisseling tussen systemen van verzekeraars, service providers en de assurantiesoftware van financiële adviseurs. De strategie is gericht op de volledige digitalisering van de processen bij de adviseurs.

De afgelopen negen jaar was Lingg directeur Financiële Intermediairs bij bedrijfssoftwareleverancier Unit4, die samen met ANVA eigenaar is van Aplaza. De focus van Lingg lag toen ook al op digitale administratie. Als directeur bij Aplaza wil hij dit proces versnellen voor een grotere doelgroep: alle onafhankelijke adviseurs in Nederland. Standaardisatie, efficiency en snelheid van afhandelen zijn volgens Lingg van levensbelang voor het bestaansrecht van onafhankelijke assurantieadviseurs.

Verzekeraars, service providers en adviseurs gebruiken het platform voor het sluiten van transacties, het aanbieden van diensten en de distributie van berichten en documenten. Aplaza is al een standaard onderdeel van assurantiepakketten van de aangesloten leveranciers. Vele verzekeraars stellen een groeiend aantal producten beschikbaar via Aplaza. Lingg gaat zich inzetten om het gebruik door verzekeraars en adviseurs verder te vergroten.

Fred Lingg: “Ondanks de toename van direct writers blijven mensen behoefte houden aan goed financieel advies, want verzekeringen zijn ingewikkeld en de interesse ervoor is in beginsel laag. Willen adviseurs hierin een rol blijven spelen, dan is het een voorwaarde dat de administratie geheel digitaal en geautomatiseerd verloopt. Klanten willen immers niet betalen voor administratie maar wel voor advies. Aplaza, dat systemen van adviseurs verbindt met die van verzekeraars, maakt dit mogelijk. De adviseurs kunnen hun focus leggen op de klant en waarde toevoegen door menselijk advies.”

[mk_button dimension=”three” size=”medium” outline_skin=”dark” bg_color=”#003366″ text_color=”light” icon=”” url=”https://aplaza.nl/index.php/nieuws/” target=”_self” align=”center” id=”Buton ID” margin_top=”0″ margin_bottom=”15″]Terug naar het nieuwsoverzicht[/mk_button]

Blijf op de hoogte

Schrijf u in voor de nieuwsbrief