Faster Forward sluit partnerovereenkomst met Aplaza


Softwareaanbieder Faster Forward uit Bergen op Zoom heeft een samenwerkingsovereenkomst afgesloten met automatiseringsbedrijf Aplaza uit Amersfoort. Dankzij de koppeling tussen Faster Forward Elements en Aplaza zijn consumenten, adviseurs en verzekeringsmaatschappijen digitaal verbonden. Deze vorm van ketenintegratie is uniek in Nederland. Het invoeren van bijvoorbeeld polis gegevens gebeurde voorheen nog handmatig, zowel in het systeem van Faster Forward als in het extranet van de verzekeringsmaatschappij. Dit gebeurt nu in één keer digitaal. Hierdoor kunnen verzekeringsadviseurs tot 10 minuten tijd per transactie en 5 minuten per document of bericht besparen. ‘De klant betaalt niet voor administratie en eist ook snelheid in serviceverlening. Dit vergroot de noodzaak voor adviseurs om zaken te digitaliseren en het proces efficiënter in te richten. Met Faster Forward beantwoorden we aan die behoefte’, zegt Fred Lingg, directeur van Aplaza.

 

Via het online platform Faster Forward Elements kunnen verzekeringsadviseurs het verzekeringsproces inrichten en monitoren. Hun klanten krijgen via een eigen portaal toegang tot alle relevante informatie, bijvoorbeeld over hun polis. ‘Die zien digitalisering als een randvoorwaarde om zaken te doen: zij verwachten online inzicht in hun polis en het liefst zo snel mogelijk. Wij willen onze doelgroep helpen om aan die klantbehoefte te voldoen’, aldus André van Nieuwenhuijzen, directeur van Faster Forward.
Voorheen gebeurde het aanvragen van verzekeringen of het doorgeven van een mutatie nog handmatig. ‘Dat is nu verleden tijd, als een intermediair in Faster Forward Elements een mutatie doorgeeft, komt dit via Aplaza automatisch terecht bij de verzekeringsmaatschappij. Dit betekent geen dubbele invoer, minder fouten en een tijdsbesparing van 10 minuten per transactie’, aldus van Nieuwenhuijzen.
Vanaf eind februari is de koppeling met Aplaza afgerond.

Blijf op de hoogte

Schrijf u in voor de nieuwsbrief