Aplaza is uitgegroeid tot een platform waarmee dagelijks meer dan 1.300 intermediairkantoren gegevens ophalen bij verzekeraars, serviceproviders en assuradeuren. Begin 2021 verwelkomen wij alweer de 40e aanbieder die gaat aansluiten op ons platform. 10 softwareleveranciers zijn gekoppeld met Aplaza. Er gaan jaarlijks bijna 70 miljoen documenten, berichten en transacties over het Aplaza-platform.
Om deze grote volumes snel en veilig te kunnen blijven afleveren, hebben we ons platform volledig vernieuwd. Met de laatste technieken die voldoen aan de hoogste security-vereisten, is een geheel nieuw platform ontwikkeld. Daarmee zijn we klaar om onze groeiambities ook de komende jaren met een splinternieuw platform invulling te kunnen geven.
Softwareleveranciers maken automatische transitie naar nieuw platformmogelijk
Om het nieuwe platform te kunnen gebruiken is er veel werk verricht. De bij Aplaza aangesloten softwareleveranciers hebben ervoor gezorgd dat de overstap naar het nieuwe platform voor het intermediair volledig automatisch gebeurt. De transitie naar het nieuwe platform is in volle gang en is op 1 februari afgerond.
Intermediairs merken hier niets van. Dit is te danken aan de inspanningen van onze aangesloten softwareleveranciers: A.i. Automatisering, ANVA, Assistent, Bugs Business, CCS, CUMUS, DIAS, DossierData, Faster Forward en SuppSonic.
Wel dient voor een aantal softwaresystemen een update te worden geïnstalleerd. De softwareleveranciers die dit betreft, hebben hun klanten hierover geïnformeerd.
Nieuwe IT-Partner van Aplaza
De ontwikkeling van het nieuwe Aplaza-platform is gerealiseerd in samenwerking met onze nieuwe IT-Partner AMIS.
AMIS maakt onderdeel uit van Conclusion en is gespecialiseerd in Data Integratie, Data Platforms, Data Analytics en Applicatie Integratie. AMIS heeft het Aplaza-platform ontwikkeld op basis van Microsoft Azure technologie. Door het effectief toepassen van deze technologie is het Aplaza-platform geoptimaliseerd op het gebied van schaalbaarheid en voldoet het aan de hoogste security-vereisten.
En ook belangrijk: alle gegevens worden verwerkt in het Microsoft Datacenter in Nederland.